Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is met een oppervlakte van ongeveer 5.400 hectare één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Wandel of fiets door de prachtige natuur op een gratis witte fiets of breng een bezoek aan het Kröller-Müller Museum met zijn beeldentuin en de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld.

Afbeeldingsresultaat voor nationaal park de hoge veluwe

  • 5.400 hectare bossen, heidevelden, vennen en stuifzanden.
  • 1800 gratis witte fietsen te gebruiken op 40 kilometer aan fietspaden.
  • Bekijk de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld in het Kröller-Müller Museum.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe beslaat 5400 hectare aan verschillende landschappen. U vindt er prachtige bossen, heidevelden, zandverstuivingen,  vennen en plassen. In het Park leven talloze dieren, waaronder zwijnen, edelherten, reeën, en moeflons.

Gratis witte fietsen
De makkelijkste manier op dit uitgestrekte gebied te verkennen is op de fiets. Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft 40 kilometer aan fietspaden en 1.800 gratis te gebruiken fietsen. U kunt deze wit gekleurde fietsen vinden op verschillende locaties in het park maar ook bij de ingangen Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen zodat u bij binnenkomst direct kunt opstappen. Er zijn ook witte fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter.

Afbeeldingsresultaat voor nationaal park de hoge veluwe
Safaritochten en wild spotten
De leukste manier om de natuur van de Hoge Veluwe te leren kennen is wel tijdens een safari. De boswachter neemt u mee op een vier uur durende wandeling en laat u alle bijzondere plekjes van het park zien. Een nachtelijke tocht waarbij u slaapt  onder de blote sterrenhemel is ook mogelijk; elke maand zijn er wisselende safari’s, afgestemd op het (wild) seizoen. In de zomer zijn er ook speciale kindersafari’s.
Zelf wild spotten kan natuurlijk ook. De grootste kans dat u wild kan zien is in de namiddag en avond bij één van de verschillende wildobservatie posten die in het park geplaatst zijn.

Het Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum is het culturele hoogtepunt van De Hoge Veluwe. Diep verstopt in de bossen ligt dit wereldberoemde museum, met de grootste privécollectie van Van Goghs ter wereld en een van de mooiste beeldentuinen van Europa. Andere bezienswaardigheden zijn het Jachthuis Sint Hubertus en het Museonder in het bezoekerscentrum.